Service95 Logo
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë
Issue #081 Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë

All products featured are independently chosen by the Service95 team. When you purchase something through our shopping links, we may earn an affiliate commission.

Brocantes and flea markets in France Alamy, Getty Images

Tregjet më të mira të sendeve të përdorura për të vizituar në Francë

Nga veshjet e stilit vintage e deri te tekstilet e ndërthurura dhe replika të artit, tregjet e sendeve të përdorura të Francës kanë qenë prej kohësh vendi ku mund të zbulosh thesare të fshehura. Të njohura ndryshe si brocantes, braderies, vide greniers dhe marches aux puces, historia e tregjeve të sendeve të përdorura në Francë daton më shumë se dy shekuj më parë kur pêcheurs de lune (peshkatarët e hënës) rrëmonin nëpër mbeturinat e Parisit gjatë natës për të gjetur gurë të çmuar të hedhur për të shitur. Në ditët e sotme, më shumë se 15,000 tregje të sendeve të përdorura organizohen çdo vit në të gjithë vendin. Ato ofrojnë një mundësi unike për t’u njohur me kulturën franceze dhe për të blerë dhurata si në asnjë vend tjetër.

Si të navigoni sa më mirë nëpër këto thesare? Para se t’i vizitoni, kontrolloni faqet e internetit për të dhënat më të fundit mbi orët e hapjes, duke qenë se oraret mund të ndryshojnë dhe variojnë sipas motit. Synoni që të shkoni në mëngjes për të shmangur turmat e pasdites. Dhe këshilla jonë më e mirë – nëse iu bie diçka në sy por mendoni se është paksa e shtrenjtë, merrni numrin e shitësit dhe mund t’i telefononi të nesërmen. Nëse tregtia nuk ka qenë aq e suksesshme sa do mund të keni dashur, ju mund të negocioni për një çmim më të mirë.

Gati? Ja tek janë katër tregjet më të mira të sendeve të përdorura që mund të vizitoni në Francë, si për nga cilësia ashtu edhe nga këndvështrimi piktoresk. Bon courage!

Cours Saleya, Nice, France
Cours Saleya, Nice, Alamy

Cours Saleya, Nice

Në qytetin e vjetër të Nisës, sapo kalon Promenade del Anglais, është rruga plot diell e Cours Saleya. Ky vend gjallon nga llojet e ndryshme të tregjeve, përfshirë atë të luleve, një treg frutash dhe perimesh, një treg mbrëmjeje dhe një tjetër antik/artikujsh të përdorur. Këtu, do të gjeni koleksione të ndryshme argjendurinash, rroba vintage dhe të dorës së dytë, postera e artikuj të ndryshëm lundrimi dhe udhëtimi. Ka qeramika nga qytetet e Monakos e Vallauris, piktura, lodra, artikuj fshatarakë prej druri dhe bizhuteri. Për shkak të cilësisë së mirëmbajtjes, çmimet priren të jenë të larta, kështu që nëse po kërkoni ujdi më të mira, kaloni nga Place Pierre Gauthier.

Les Puces de Saint-Ouen, Paris, France
Les Puces de Saint-Ouen, Paris, Getty Images

Les Puces de Saint-Ouen, Paris

Tregu i preferuar i të pasionuarve pas sendeve të përdorura, Saint-Ouen mund të anojë nga e shtrenjta. Por qoftë edhe një vizitë ia vlen – hyni në labirintin e rrugicave dhe do të ndiheni menjëherë sikur jeni kthyer pas në kohë. I ngritur në shekullin e 19-të, zona ka qenë fillimisht një lagje barakash në periferi të qytetit. Tani ajo është e ndarë në 11 tregje me rreth 2,000 tregtarë, ku mund të gjeni bizhuteri dizajni, të brendshme antike pambuku, fajanca, postera të pikturuar me dorë, ventilatorë të zbukuruar të shekujve të kaluar, pasqyra të stilit barok, karrige antike e shumë të tjera. 

Les Puces du Canal, Lyon, France
Les Puces du Canal, Lyon, Alamy

Les Puces du Canal, Lyon

I hapur nga e marta në të diel, tregu i dytë i sendeve të përdorura në Francë është vendosur në Villerubanne, një qytet në periferi të Lionit, i cili më parë ka qenë një qendër kyçe për përpunuesit e mëndafshit. Këtu do të gjeni thesare të rrobave vintage, piktura nga artistët vendas, fajanca me shije, vegla kopshtarie, boshte dhe koleksione të ndryshme. Tregu panoramik në ambient të hapur ofron jo vetëm mallra të çmueshme, por edhe ekspozita të artikujve të lidhura me historinë e zonës në tregtinë e çokollatës, verës dhe veglave për tekstilin.

Marche de la Vieille Ville, Annecy, France
Marche de la Vieille Ville, Annecy, Alamy

Marche de la Vieille Ville, Annecy

I hapur të shtunën e fundit të çdo muaji, lagjja Vieux Quartier e Annecy organizon një treg magjepsës antikuariati të shtrirë përgjatë Lac d’Annecy në këtë qytet piktoresk shumëngjyrësh francez. Tregu historik ka qenë një qendër shkëmbimi për tregtarët që në mesjetë dhe vlerësohet shumë për pamjet mahnitëse malore. Entuziastët e tregjeve të sendeve të përdorura do të gjejnë koleksione të mrekullueshme të vjetra shtëpiake, përfshirë enët Savoyard, vegla prej druri, forma gjalpi, sëndukë, vegla peshkimi dhe veshje dëbore.

Divya Bala është një gazetare, shkrimtare dhe konsulente redaksionale nga Parisi e cila ka shkruar artikuj për “Vogue”, “Sunday Times Style” dhe “Financial Times”

Read More

SUBSCRIBE TO SERVICE95 NEWSLETTERS

Subscribe