Service95 Logo
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 
Issue #005 Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 

All products featured are independently chosen by the Service95 team. When you purchase something through our shopping links, we may earn an affiliate commission.

Brunette model with tribal facial tattoos, laughs into hand wearing pearl crown Nathaniel Goldberg / Trunk Archive

Quannah Chasinghorse: Modelja indigjene dhe aktivistja që ripërkufizon standardet e bukurisë 

E lindur në territorin e Kombit Navajo të qytetit Tuba në Arizona, 19-vjeçarja Quannah Chasinghorse është një forcë unike e përfaqësimit në një industri që ka përjashtuar prej kohësh njerëzit indigjenë. Modelja – prejardhja e së cilës është edhe nga klani Raven i fisit Hän Gwich’in nga ana e nënës së saj dhe nga Sicangu/Oglala Lakota nga ana e babait të saj – ka pasur një sukses të shpejtë. Që kur nënshkroi kontratë me IMG pas një fushate të re të Calvin Klein në vitin 2020, ajo ka bërë disa dalje të jashtëzakonshme në pasarelë, duke përfshirë për Gucci, Chloé dhe Gabriela Hearst. Tani ajo është një nga të preferuarat e Chanel, duke u shfaqur në fushatën dhe shfaqjen e markës SS22.   Chasinghorse – një zë i pranishëm në aktivizmin e të drejtave të tokës indigjene dhe ndryshimit të klimës shumë kohë përpara se të vihej në dukje nga agjentët e audicioneve – dallohej më së miri ndoshta nga tatuazhet e saj tradicionale Yidįįłtoo në fytyrë. Shenjat që gjenden në mjekër dhe rrethojnë sytë e saj ishin tatuazhe të bëra me dorë nga nëna e saj dhe ilustrojnë një rit të të kaluarës që tregon ngjarjet e jetës së saj deri më tani – një proces që daton mbi 10 000 vite më parë. Chasinghorse ishte vajza e parë në më shumë se një shekull që kishte një Yidįįłtoo në ceremoninë e saj të moshës 14-vjeçare, pasi praktika u ndalua gjatë kolonizimit.  Megjithëse këto shenja janë tregues të rëndësishëm të rrënjëve indigjene të Chashinghorse, të paraardhësve të saj, të mësimeve dhe praktikave të tyre, kur vendosen në kontekstin e fushatave të modës, pasarelave dhe kopertinave që ajo i ka zbukuruar (duke përfshirë Vogue Mexico dhe Elle USA), marrin një rëndësi më të gjerë. Këtu, këto tatuazhe, dhe vetë Chasinghorse, ilustrojnë pranimin gradual të industrisë së identiteteve globale që ekzistojnë përtej idealeve të racës së bardhë perëndimore.   Naomi Pike, ish-redaktore në British Vogue, është një shkrimtare e pavarur që jeton në Londër

Read More

SUBSCRIBE TO SERVICE95 NEWSLETTERS

Subscribe