Service95 Logo
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 
Issue #023 Për turpin dhe shprehjen e mendimit 

All products featured are independently chosen by the Service95 team. When you purchase something through our shopping links, we may earn an affiliate commission.

Image of artwork by American conceptual artist and collagist Barbara Kruger Untitled (Your Body Is A Battleground), Barbara Kruger, 1989, Courtesy the artist, The Broad Art Foundation and Sprüth Magers

Për turpin dhe shprehjen e mendimit 

Turpi është diçka e errët. Është një ndërtesë shoqërore dhe patriarkale, të cilën ne e kemi ngritur dhe kemi mbyllur veten brenda, duke na mësuar si të sillemi sipas njëfarë kodi moral, politik ose kulturor. Të heqësh e të largosh turpin mund të jetë shumë më e mundimshme sesa të fitosh mbi të, duke i bërë përpjekjet tejet të vështira. Kjo është arsyeja pse mendoj se është kaq e rëndësishme t’u japësh hapësirë atyre që duan të flasin për çështje që konsiderohen “të turpshme” – si aborti.

“Kur bëhet fjalë për abortin, aspekti personal është shumë më i rrezikshëm se ai politik,” shkruan Mona Eltahawy në artikullin Service95 të kësaj jave – një histori e gjatë që buron nga gjendja e rrezikshme që ekziston në këtë moment për sa u përket të drejtave për riprodhimin në Shtetet e Bashkuara. Për ata që ndihen të aftë, të shprehësh mendimin ndihmon për të larguar turpin; më pas, në historitë tona të treguara mund të gjejmë baza të përbashkëta “për ta nxjerrë abortin nga fshehtësia dhe ta paraqesim për diskutim në publik si një e drejtë e njeriut”.

Ju lutem lexoni çdo fjalë të historisë së Mona-s. Më ka kujtuar diçka dhe shpresoj të bëjë të njëjtën gjë edhe me ju.

Dua x 

ABONOHUNI TE DUA LIPA: AT YOUR SERVICE

Read More

SUBSCRIBE TO SERVICE95 NEWSLETTERS

Subscribe