Service95 Logo
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 
Issue #026 Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 

All products featured are independently chosen by the Service95 team. When you purchase something through our shopping links, we may earn an affiliate commission.

Image of DJ and queer party promoter Ty Sunderland Megan Walschlager

Njihuni me Ty Sunderland – Titani i jetës së natës queer në Nju Jork 

Ty Sunderland është përshkruar nga fansat si organizatori queer i skenës muzikore të qytetit të Nju Jorkut; një lloj magneti për homoseksualët. Sunderland, i lindur në Floridën jugore, i ka bërë vetes emër, duke qenë një nga DJ-të, producentët dhe promovuesit më të kërkuar të festave në Big Apple. Për shembull: një nga eventet e tij më të fundit, festivali “Krenaria e Planetit” biletat e të cilit u shitën të gjitha në Bruklin, tërhoqi 9,000 pjesëmarrës. Kështu që, po, Sunderland njihet si personi që bashkon komunitetin LGBTQIA+ – njësoj si muzika e ikonave, hitet e të cilave ai di si t’i vërtitë.

“Nuk e kisha menduar kurrë se do të bëja këtë”, thotë Sunderland, duke folur për suksesin e tij. “Unë vetëm doja të organizoja festa ku doja të shkoja, sepse ndihesha sikur nuk mund të bëja asgjë tjetër. Për eventin tim të parë [pesë vjet më parë], zbraza llogarinë time të kursimeve për të organizuar personalisht një festë të fshehtë – por me tinguj të një cilësie të lartë muzikore – për të festuar Britney Spears”.

Festa e parë e madhe e Sunderlandit në qytetin e Nju Jorkut “Heaven on Earth”, u organizua në vjeshtën e vitit 2017, e cila u zhvillua në nëntokë (por jo në kuptimin e fjalëpërfjalshëm), pas orarit të rregullt të punës, në një restorant kinez, aty në një nga lagjet e Distriktit Financiar, në “TGI Fridays”. Këto festa u kthyen në strehë të sigurt për të shprehur euforinë queer në pistën e vallëzimit me këngët më të dëgjuara pop dhe me një natyrë të shkujdesur ku çdo sjellje është e pranueshme.

Brenda një kohe shumë të shkurtër “Heaven on Earth” është kthyer në një nga festat “më të nxehta” në pesë distriktet e qytetit, falë ndërthurjes së natyrshme trendi, por jo arrogante të organizatorit.

Dhe më pas erdhi pandemia që e ndërpreu papritur jetën e natës në mbarë botën. “Në fakt fillova të mendoja për të bërë punë të tjera, sepse nuk e dija nëse gjërat do të ktheheshin ndonjëherë si më parë”, thotë ai. Por ashtu si refreni i një kënge që tingëllon fuqishëm sërish në veshët tuaj, ndërsa bota i rikthehet normalitetit, titani queer i jetës së natës në Nju Jork ka qenë më i zënë se kurrë më parë.

Në vijim të shfaqjeve të fundit të profilit të lartë në festivalin muzikor në Coachella dhe në ditëlindjen e Gigi Hadid, ai po organizon një nga koleksionet më të njohura muzikore në Nju Jork, Ty Tea (një bakanal pijesh në natyrë që zgjat me ditë dhe net), e shoqëruar me një festë në anije, e emërtuar me emrin mjaft tërheqës “Gayflower”, dhe evente të tjera më dëfryese. Dhe, sikur të mos mjaftonte kjo, ai sapo ka publikuar një remiks; një rimodifikim gjenial i këngës së këngëtarit të muzikës pop VINCINT (2021), Higher. Për atë ky është debutimi i një karriere premtuese si producent, ku ai shpreson të bëhet njëfarë “alla-Diplo gej”.

Sunderland sjell ndërmend frymëzimet nga jeta e natës, nga Ian Schrager te Susanne Bartsch, si dhe legjenda e ndjerë e Studio 54, Steve Rubell. “Çfarë do të bënte sot nëse nuk do të kishte vdekur nga SIDA?”, mendon Sunderlandi. “Jam i lumtur që jam pjesë e kësaj bote, duke u bërë homazhe atyre që më paraprinë”.

Rob LeDonne është shkrimtar për kulturën dhe komedinë, artikujt e të cilit janë botuar së fundmi në revistat “Billboard”, “Rolling Stone” and “Esquire”

Read More

SUBSCRIBE TO SERVICE95 NEWSLETTERS

Subscribe