Service95 Logo
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 
Issue #010 Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 

All products featured are independently chosen by the Service95 team. When you purchase something through our shopping links, we may earn an affiliate commission.

Photograph of model holding bag from Nigerian brand © THIS IS US © THIS IS US

Në radarin tonë: Marka e qëndrueshme e modës që kanalizon ‘ekselencën nigeriane’ 

Në mes të pasigurisë prej izolimeve dhe karantinave, shumë nga ne i janë kthyer rehatisë (a vesh dikush tuta?) dhe e rifokusuam mentalitetin në atë që është vërtet domethënëse. Por THIS IS US, është një markë nigeriane e themeluar në vitin 2016 nga çifti bashkëshortor Oroma Cookey-Gam dhe Osione Itegboje që ishte një hap para të tjerëve. Çifti, duke qenë i pakënaqur nga mungesa e veshjeve të dizajnuara bukur, të lehta për t’u veshur dhe të motivuara, që ishin në dispozicion në Nigeri, vendosi të themelonte markën e vet. “Ne donim ta [përdornim këtë si instrument] për t’u dashuruar thellë me Nigerinë; për të zbuluar versionin tonë të bukurisë dhe për ta festuar atë”, thotë Itegboje. Bazuar në parimet tona të rrënjosura në qëndrueshmërinë dhe “ekselencën nigeriane, të gjitha veshjet prej pambuku nga Funtua në shtetin e Katsinas në veriperëndim të vendit, janë 100% prodhim nigerian. Më pas pëlhurat ngjyrosen në puset e lashta të Kofar Matës në shtetin fqinj të Kanos. Si koleksioni i përhershëm me 12 copa – ‘Uniformwear’ – ashtu edhe gama më e ndryshueshme e modës së markës luajnë me veshjet tradicionale të siluetës së Afrikës Perëndimore, siç janë kaftanët dhe pantallonat e gjera. Ndonëse është veçanërisht i admiruar nga komuniteti dizajnues i Lagos, Itegboje thotë se THIS IS US është për të gjithë dhe për çdo rast, nga drekat tek takimet, nga festat tek shtrati, ajo “Thjesht funksionon”.   Faridah Folawiyo është një kuratore arti dhe shkrimtare që jeton midis Lagosit dhe Londrës 

Read More

SUBSCRIBE TO SERVICE95 NEWSLETTERS

Subscribe