Service95 Logo
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 
Issue #005 “Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 

All products featured are independently chosen by the Service95 team. When you purchase something through our shopping links, we may earn an affiliate commission.

“Ne jemi në front, jo në kopertina” – Pse zërat afrikanë duhet të dëgjohen në debatin për klimën 

I gjithë kontinenti i Afrikës është përgjegjës për 3% të emetimeve të karbonit në botë. Kjo ka kontribuar më së paku në krizën klimatike të çdo kontinenti, përveç Antarktidës. Megjithatë, ne afrikanët tashmë po vuajmë ndikimet më të këqija të ngrohjes globale deri më tani. Thatësira, përmbytje, ciklone, uri dhe vdekje po tronditin komunitetet në të gjithë kontinentin. Megjithatë, nuk ka gjasa të dëgjoni për këtë në “mediat globale”, të cilat (me të drejtë) i kushtojnë shumë vëmendje zjarreve në pyje në Kaliforni ose përmbytjeve në Gjermani, dhe megjithatë injorojnë raportimet që bëhen për urinë në Namibi ose shpyllëzimin në Kongo.   Përgjithësisht, lëvizja për çështjet klimatike është portretizuar kryesisht si diçka e racës së bardhë, e pjesës veriore dhe të pasur. Megjithatë, ka aktivistë të klimës nga të gjitha racat, prejardhjet dhe kontinentet. Kjo është pjesë e arsyes pse erdha në COP26 në Glasgou në nëntor të vitit 2021. Doja të isha një zë për njerëzit që vuajnë dhe që po injorohen. Një zë që kërkon llogaridhënie – që kërkon reduktimin e emetimeve dhe kompensim që duhet të paguhet nga vendet ndotëse për klimën e cenueshme.   Zërat si i imi janë heshtur. Por nëse duam zgjidhje reale për krizën klimatike, na duhet një lëvizje klimatike më gjithëpërfshirëse dhe përfaqësuese për të përfaqësuar këtë vizion të drejtësisë.   Vanessa Nakate është aktiviste për çështjet e klimës në Ugandë dhe autore e A Bigger Picture: My Fight To Bring A New African Voice To The Climate Crisis 

Read More

SUBSCRIBE TO SERVICE95 NEWSLETTERS

Subscribe