Service95 Logo
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche
Issue #071 Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche

All products featured are independently chosen by the Service95 team. When you purchase something through our shopping links, we may earn an affiliate commission.

Portrait of designer Anissa Kermiche © Anissa Kermiche

Mënyra se si punoj... Anissa Kermiche

serinë tonë të re, ne vështrojmë sendet, vendet dhe njerëzit që frymëzojnë jetën profesionale të një krijuesi. Marie Claire Chappet takon stilisten Anissa Kermiche

Suksesi i Anissa Kermiche është i tillë, që edhe nëse nuk ia di emrin, patjetër duhet të kesh parë fundshpinën e saj. Dhe më saktë, vazot ‘Love Handles’ në formë vithesh, të cilat janë sinonimi i markës së saj. Stilistja franko-algjeriane, e lindur në Paris, më herët punonte si inxhiniere korporatash para se të vendoste të ndiqte pasionin e saj në Londër, ku studioi për t’u bërë një stiliste bizhuterish. Linja e saj me të njëjtin emër, e themeluar në 2016, filloi me bizhuteri imagjinative të cilësisë së lartë e që prej atëherë ajo ka bërë për vete ndjekës besnikë për shkak të pajisjeve të saj shokuese shtëpiake. Ajo vjen në Service95 për të folur për dhomat rozë, interierët e filmave dhe rëndësinë e ndjekjes së ëndrrave...  

Portrait of designer Anissa Kermiche; still like of Anissa Kermiche vases and candlestick holders in pink room
© Anissa Kermiche

Për mjedisin e saj perfekt të punës… Jo për t’u dukur si një divë, por mua më duhet një dhomë rozë ku të punoj. Dhe kam dy! Një, në zyrën time në London Bridge, e cila është frymëzuar nga arredim ëndrrash i stilit ‘puno nga shtëpia’ i përbërë nga një dhomë ndenje, një kuzhinë e thjeshtë, një kinema për netët e filmave dhe një hapësirë e rehatshme për procesin krijues. Ndërsa tjetra është dhoma ime aktuale e gjumit. Disa nga idetë e mia më të mira më vijnë pikërisht sapo zgjohem.

Ice Spice; Saweetie

Për listën e saj muzikore në studio... Ne kemi një rregull në zyrë: çdo ditë, muzikën e vë një person i ndryshëm. Falë Zotit kemi të gjitha shije të ngjashme në muzikë! S’do të mund të punoja ndryshe, sepse jam shumë specifike kur bëhet fjalë për muzikën. Por gjithsesi na lejon të zbulojmë risitë… një valë e re reperesh femra – Ice Spice ose Saweetie – që këndojnë për emancipimin, pavarësinë dhe lirinë.

Film still Parasite
Parasite
Dune, Warner Bros

Mbi kërkimin e frymëzimit… Çdo gjë që shoh ndikon në krijimtarinë time. Më tërheqin dizenjot e brendshme dhe paletet e ngjyrave që përdorin regjisorët nëpër filma. Nuk do ta harroj asnjëherë shtëpinë e mahnitshme në Parasite apo ngjyrat neutrale te Dune. Së fundi pashë filmin Tár dhe u befasova nga papafingoja e stilit berlinez – arkitektura brutaliste dhe muret e çimentos ishin absolutisht të pabesueshme. Gjithashtu më pëlqen të kërcej. Qoftë Bukuroshja e fjetur në Royal Opera House të Londrës apo performanca e Rihannës në Super Bowl, jam e magjepsur nga koreografia dhe trupat që lëvizin në simbiozë me njëri-tjetrin. Jam shumë krenare për kërcimtarin dhe koreografin francez Léo Walk – e meriton të gjithë suksesin që po korr.

Image of Rihanna and dancers performing at the 2023 Superbowl
Rihanna, Superbowl 2023

Për këshillën më të mirë të karrierës... Mikesha ime, Sabrina Herlory-Rouget, presidente e MAC Cosmetics in Francë, më tha: “Nëse flet për të, është një ëndërr; nëse e përfytyron, është e mundur; por nëse e planifikon, është e vërtetë”. E kam gjithmonë vath në vesh: çfarëdo qoftë në jetë, nëse nuk e planifikon, ajo humbet lehtësisht dhe mbetet thjesht një ëndërr. 

Anissa Kermiche

Për gjërat e saj më të shtrenjta… Që kur kemi filluar këtë aktivitet, kemi krijuar qindra dizenjo të ndryshëm. Çdo bizhuteri, çdo objekt kërkon kaq shumë orë skicimi, matjeje, kërkimi dhe përfundimi. Ruajtja e stampave që na lejojnë të krijojmë një bizhuteri të një koleksioni të vjetër nëse klienti e kërkon, është diçka magjike. Kur shoh koleksionin e punëve të realizuara më bën të ndihem krenare; kjo, për zemrën time, është më e rëndësishme se çdo gjë tjetër. 

Për artin e saj të preferuar… Një vizatim nga Lucian Freud që bleva një vit më parë, të një gruaje të re dhe një të moshuare duke biseduar. Është shpirti im i pjekur dhe i urtë i cili përpiqet që të zbusë dhe të mësojë anën time të egër dhe naive.
Zbuloni koleksionin Amuse Bush në anissakermiche.com deri në shtator 2023

Marie-Claire Chappet është gazetare e arteve dhe kulturës që jeton në Londër dhe redaktore kontribuese në “Harper’s Bazaar”

Read More

SUBSCRIBE TO SERVICE95 NEWSLETTERS

Subscribe