Service95 Logo
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë
Issue #058 Lëreni telefonin mënjanë

All products featured are independently chosen by the Service95 team. When you purchase something through our shopping links, we may earn an affiliate commission.

Black and white image of two women speaking on the telephone Duane Michals/Condé Nast

Lëreni telefonin mënjanë

Kohët e fundit kam menduar shpesh për faktin se në jetë ndihemi si një brejtës brenda rrotës së jetës, duke nxituar ditë pas dite, javë pas jave dhe vit pas viti, duke parë gjithmonë përpara dhe duke mos jetuar kurrë në të tashmen. Pasi lexova artikullin e Victoria Joy mbi rraskapitjen nga puna në numrin e kësaj jave, kuptova se ky është një realitet për kaq shumë njerëz dhe sa e rëndësishme është të rezervosh kohë edhe për veten. Në rastin tim, është që të mos harroj të lë telefonin mënjanë. Më duket një vjedhës i vërtetë i kohës dhe kam vënë re se kur jam në telefon jam e shkëputur nga ajo që po ndodh rreth meje. Ja disa nga mënyrat e mia për ta lënë telefonin më shpesh mënjanë. Shpresoj se këto këshilla do t’ju ndihmojnë edhe ju...

Dua x

  1. Gjatë darkave me miqtë ose të afërmit, mbajeni telefonin në çantë (jo në tavolinë) për të mos e shikuar në mënyrë të pandërgjegjshme.
  2. Vendosni një alarm që të kujtoheni që ta hiqni telefonin mënjanë kur jeni duke u përpjekur të relaksoheni. Përpiqem të mos e shikoj telefonin për të paktën dy orë para gjumit.
  3. Vendosni një kohëmatës në aplikacionet e rrjeteve sociale në mënyrë që të keni vetëm një numër të kufizuar orësh për të shpenzuar në internet dhe të keni më shumë kohë për veten ose njerëzit përreth jush.
  4. Mos e përdorni wi-fi gjatë fluturimit; në vend të saj, shfrytëzojeni rastin për të lexuar, parë një film ose për të shkruar në ditar.
  5. Gjatë pushimeve, merrni me vete një aparat fotografik me film apo me një përdorim në vend që të përdorni telefonin tuaj. Në këtë mënyrë do të krijoni disa kujtime të veçanta dhe do të shmangni nevojën për të parë herë pas herë fotografitë në celular.

Read More

SUBSCRIBE TO SERVICE95 NEWSLETTERS

Subscribe