Service95 Logo
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës
Issue #037 Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës

All products featured are independently chosen by the Service95 team. When you purchase something through our shopping links, we may earn an affiliate commission.

Images of artwork featuring in exhibitions across London, including Frieze Art Fair, The World Reimagined and Tyler Mitchell at the Gagosian

Kjo risi unike... Skena e artit të Londrës

Këtë muaj mund të shikoni shumë nga arti në Londër. Ia vlen, edhe pse mund të jetë sfilitëse. Pra, më kryesoret: Frieze Masters dhe Frieze London (12-16 tetor) duhen vizituar me patjetër. Në “Frieze Masters”, që fokusohet në veprat e artit para vitit 2000, Helly Nahmad prezanton veprat e Joan Miró, ACA nderon artistët afrikano-amerikanë si Faith Ringgold, dhe Galerie Mitterrand shfaq veprat e Niki de Saint Phalle. Në “Frieze London”, vizitoni galerinë e artit “Gagosian” me pjesët e tij abstrakte nga artistja britaniko-nigeriane Jadé Fadojutimi. Në “Focus”, një hapësirë ​​zbulimi për artistë në zhvillim nga e gjithë bota, hidhini një sy veprave të Selome Muleta (Etiopi), Agnieszka Polska (Poloni) dhe Kenturah Davis (SHBA dhe Ganë). Përveç panairit, Gagosian ofron ekspozitën e shumëpritur të veprave të Tyler Mitchell në galerinë e tij në “Davies Street” (6 tetor – 12 nëntor). Artisti mori famë në vitin 2018, në moshën 23-vjeçare, si fotografi i parë me ngjyrë që bëri foton për kopertinën e revistës amerikane ”Vogue” (kush tjetër veç Beyoncé). Vlen gjithashtu të vizitoni Hauser And Wirth, qoftë edhe vetëm për të parë ekspozitën e Amy Sherald (12 tetor – 23 dhjetor). Edhe pse Sherald është shumë më e njohur se Mitchell, profili i saj publik është ngritur gjithashtu falë një personazhi të famshëm: portreti i saj i Michelle Obama është ekspozuar në fakt në Galerinë Kombëtare të Portreteve në Uashington. Në fund, tetori është mundësia e fundit për të vizituar The World Reimagined. E kuruar nga Ashley Shaw Scott Adjaye, ekspozita përfshin më shumë se 100 globe të dizajnuara nga artistë dhe të shpërndara në vende publike në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar, duke na ftuar të ndjekim shtigjet dhe të eksplorojmë marrëdhënien tonë me drejtësinë racore.

Funmi Fetto është Kryeredaktore Globale e Service95 dhe redaktore kontribuuese e “British Vogue”

Joan Miró, Soirée Snob Chez La Princesse, c. 1946, kortezi e Helly Nahmad dhe Frieze; Nikki de Saint Phalle, Sphinx, 1975, kortezi e Galerie Mitterrand; Agnieszka Polska, Perfect Lives (Mirror), 2020; The World Reimagined, London Globes in Dean’s Yard Westminster Abbey, 2022; Tyler Mitchell, A Glint Of Possibility, 2022, © kortezi e artistit, Jack Shainman Gallery, Gagosian

Read More

SUBSCRIBE TO SERVICE95 NEWSLETTERS

Subscribe