Service95 Logo
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”
Issue #015 Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”

All products featured are independently chosen by the Service95 team. When you purchase something through our shopping links, we may earn an affiliate commission.

Portrait of Sheila Bridges, her plate designs for Wedgwood and a table set with the Sheila Bridges x Wedgwood crockery © Sheila Bridges, Wedgwood

Kjo risi unike... koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood”

Edhe pse arkitektja afro-amerikane e ambienteve të brendshme Sheila Bridges e pëlqente pëlhurën tradicionale franceze toile – shumëngjyrëshe me motive baritore, mjaft e përdorur në shekullin 18-të, ajo nuk mund të gjente një me të cilën mund të identifikonte veten dhe historinë e saj. Prandaj, në vitin 2005 ajo krijoi pëlhurën e saj: “Harlem Toile de Jouy”. Pëlhura e rikrijuar dhe letra e murit kanë karakteristika me ngjyrë të zezë për të “adresuar stereotipet që zakonisht lidhen me njerëzit me ngjyrë, por në një mënyrë që ndihet festive”.

Shtatëmbëdhjetë vjet më vonë, dashuria e Bridges për historinë, natyrën dhe kulturën e njerëzve me ngjyrë i dha mundësinë që të bashkëpunonte me Wedgwood, markën ikonë britanike të enëve luksoze, në të cilat vihen re porcelane tepër cilësore të zbukuruara në Harlem Toile-n e famshme. Ajo që mund të duket si një aleancë e pamundur, në fakt është themeluar mbi interesa të përbashkëta. Josiah Wedgwood, stilisti dhe sipërmarrësi që qëndron pas markës, u përfshi në lëvizjen britanike kundër skllavërisë në shekullin e 18-të. Medaljoni kundër skllavërisë i Wedgwood, i krijuar fillimisht në vitin 1787, që portretizonte një skllav të gjunjëzuar dhe të lidhur me zinxhirë me fjalët e gdhendura, ‘A nuk jam unë një burrë dhe vëlla’, u shpërnda në të gjithë Britaninë për të përhapur mesazhin kundër tregtisë së skllevërve. Duke folur për Wedgwood, Bridges thotë: “Më pëlqeu që ai ishte i gatshëm të përdorte ekspertizën, pozicionin dhe privilegjin e tij për të krijuar diçka të bukur dhe domethënëse që reflektonte edhe ndërgjegjen e tij për diçka që ai besonte thellësisht se ishte e gabuar”. Koleksioni “Sheila Bridges x Wedgwood” aktualisht është i rezervuar ekskluzivisht për zinxhirin e dyqaneve “Bloomingdales” dhe do të jetë në dispozicion të prodhuesit “Wedgwood” nga fundi i 2022. Funmi Fetto është kryeredaktore globale e Service95 dhe një redaktore kontribuuese e “British Vogue”

Read More

SUBSCRIBE TO SERVICE95 NEWSLETTERS

Subscribe