Service95 Logo
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Issue #046 Kjo risi unike... “Beauty Papers”
Past Beauty Papers covers featuring Maggi Hambling, Harry Styles, Zanele Muholi, Shirin Neshat and Eva and Adele Issue 9 Maggi Hambling, Harley Weir; Issue 8 Harry Styles, Caspar Sejersen; Issue 9 Zanele Muholi, Zanele Muholi; Issue 10 Shirin Neshat - Untitled, Shirin Neshat; Issue 4 Eva and Adele, Greta Ilieva, Beauty Papers

Kjo risi unike... “Beauty Papers”

Nëse ashtu si unë edhe ju jeni të ngopur me retorikën që dominon shoqërinë e sotme – si të them, ajo që dikton se kush dhe çfarë e përcakton “bukurinë” dhe pse të gjithë duhet ta ndjekim atë, atëherë Beauty Papers do t’ju pëlqejë me siguri. E themeluar shtatë vjet më parë nga ish-grimerja Maxine Leonard dhe drejtoresha kreative Valerie Wickes, kjo platformë dyvjeçare për bukurinë (por jo siç e imagjinoni) lindi nga refuzimi i një ideali të vetëm. Duke diskutuar rreth zanafillës së markës, Leonard thotë: “Industria e bukurisë nuk ishte gjithëpërfshirëse apo energjike, madje as frymëzuese. Isha e irrituar nga mesazhi i rrezikshëm, se një masë u përshtatet të gjithëve”. Kjo është arsyeja pse, nëse e blini revistën, me shpresën se do të lexoni artikuj mbi kënaqësinë e konturimit, trendit slugging ose lëkurës së pastër, do të zhgënjeheni. Beauty Papers bashkon shkrimtarë, artistë, kritikë të kulturës dhe fotografë kryesorë për të eksploruar çështje të mprehta, nga qimet e trupit te fobia e shtimit të peshës, që përmbysin trendin tradicional të bukurisë së femrës. 

Issue 7 Cate Blanchett Performance, Casper Sejersen, Beauty Papers

Kopertinat e tyre shfaqnin figura të tilla si artistja e Afrikës së Jugut dhe aktivistja për të drejtat queer Zanele Muholi, artistja 77-vjeçare britanike Maggi Hambling, binjaket hermafrodite Eva dhe Adele, dhe Shirin Neshat në një interpretim të diskutueshëm të përfaqësimit mysliman (që e kufizoi revistën në Instagram dhe shumë shitës me pakicë e hoqën nga raftet). Ndonëse rrallë, ndonjë i famshëm do të shfaqet herë pas here, por në stilin klasik të Beauty Papers, gjithmonë në një mënyrë të papritur: mendoni se Cate Blanchett rikrijoi Andy Warhol dhe Harry Styles të ulur këmbëkryq në një karrige pa këmishë dhe me geta. Quelle surprize, të gjitha kopjet u shitën për shkak të artikullit mbi Styles. Por e gjitha për një kauzë të mirë. Për çdo kopje të shitur, një përqindje e çmimit të shitjes shkoi për “Haircuts4Homeless”, një organizatë bamirëse nëpër komunitete në Mbretërinë e Bashkuar, ku parukierët lajnë, presin dhe modelojnë flokët e të pastrehëve për të rritur besimin e tyre. “Dëshira jonë”, shpjegon Leonard, “është të sjellim një retorikë tjetër dhe rrjedhimisht, ndryshim”. Dhe Beauty Papers po bën pikërisht këtë.

Funmi Fetto është Kryeredaktore Globale e Service95 dhe redaktore kontribuuese e “British Vogue”

← Back

Thank you for subscribing. Please check your email for confirmation!
Invitation sent successfully!

Please check your email for a reset password link!

Subscribe