Service95 Logo
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”
Issue #063 Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”

All products featured are independently chosen by the Service95 team. When you purchase something through our shopping links, we may earn an affiliate commission.

Frieze Exhibition Manifold: images of artwork

Kjo risi unike... ajo që frymëzoi ekspozitën Manifold të revistës “Frieze”

Gjatë kujdesit për ekspozitën time Manifold për “Frieze”, mendoja për idenë e shtresave, veprat e artit që janë komplekse në natyrë, për artistët që veprojnë nga këndvështrimi i mendjes së hapur dhe bollëkut. Rezultoi që këto artiste ishin të gjitha me ngjyrë. Ndoshta ideja ishte pak e njëanshme, por ajo u kthye në elementin qendror të projektit.

Painting of a woman by Rachel Marsil
Plateau Rose Et Sofa Vert, Rachel Marsil (2023) ⓒ FF Projects

U frymëzova nga bëmat kuratoriale të Lubaina Himid në Londrën e viteve 1980, kur ajo organizoi një seri ekspozitash të grave me ngjyrë: Five Black Women në Africa Centre në 1983, Black Women Time Now (1983-84) dhe The Thin Black Line në Institute for Contemporary Arts (ICA) në 1985. Ekspozita në ICA u zhvillua në korridoret e institutit, duke demonstruar margjinalizimin e grave me ngjyrë në botën e artit. Për mua, ideja për të nxjerrë në pah diversitetin e artisteve me ngjyrë, në një hapësirë ​​ku ato ishin të lira të ishin të suksesshme dhe të dështonin, mori një rëndësi edhe më të madhe.

Dana Cavigny, Oluwatobiloba Ajayi, Faridah Folawiyo, Turiya Adkins, Helena Foster

Me botimin e dytë të Manifold, mentaliteti i bollëkut filloi të merrte një kuptim tjetër dhe tashmë shtrihet te shikuesi, te mendja e hapur, pa iu referuar rreptësisht artisteve femra. Ndonjëherë, kur ekspozitat e artistëve me ngjyrë organizohen në mjedise evropiane dhe amerikanoveriore, veprat e tyre vendosen në kontekste problematike që i lidhin drejtpërdrejt me të bardhët. Ne e anashkalojmë aspektin e diversitetit të kulturës me ngjyrë, të dialogut transatlantik, të asaj me ngjyrë në raport me atë me ngjyrë. Pra, kjo ekspozitë paraqet në thelb 17 gra brilante me ngjyrë nga e gjithë bota që bisedojnë me njëra-tjetrën dhe realizojnë vepra të larmishme, duke refuzuar të jenë subjekt i interpretimeve të thjeshtëzuara.
Manifold do të qëndrojë hapur në Frieze No. 9 Cork Street, Londër deri më 29 prill.

Faridah Folawiyo është kuratore dhe shkrimtare që jeton midis Lagosit dhe Londrës

Study II (Birthday Hair), Olukemi Lijadu (2022); Lovers Rock, Fadekemi Ogunsanya (2022); Hair Tiles Chop Chop, Joy Matashi (2021); Au Goûter, La Mangue, Rachel Marsil (2023); Untitled, Oluwatobiloba Ajayi (2022); Ao Ng Meme (Are You Not Inviting Me), Lebogang Mogul Mabusela (2023); An Old Remorse, Turiya Adkins (2022); ⓒ FF Projects

Read More

SUBSCRIBE TO SERVICE95 NEWSLETTERS

Subscribe