Service95 Logo
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër
Issue #075 Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër

All products featured are independently chosen by the Service95 team. When you purchase something through our shopping links, we may earn an affiliate commission.

Studio Ghibli Theme Park illustrations © Studio Ghibli

Ghibli Park: një vend argëtimi në ndërtim e sipër

Totoro zakonisht nuk pi alkool ose të paktën nuk pinte në filmin e animuar të vitit 1988 My Neighbor Totoro. Por fakti që personazhi më i njohur i Studio Ghibli ndodhet pas një bari në parkun më të ri të Japonisë nuk është diçka për t’u shqetësuar. Pa udhëtime të vërteta ose atraksione madhështore, kjo është një përvojë e gjithanshme që vërtitet rreth atmosferës: një përzierje idesh dhe imazhesh me ngjyra të ndezura nga filmat e Ghibli që shpërblehet vetëm nëse je i gatshëm të tregohesh entuziast.

Studio Ghibli Theme Park
Studio Ghibli, Getty

Ghibli Park, i cili u hap në fund të vitit 2022, është një faltore kushtuar Studio Ghibli, shtëpisë japoneze të animacionit të njohur në mbarë botën për animet e saj të vlerësuara me çmime dhe nga kritika. Aktualisht parku është i ndarë në tri zona të veçanta që mund të aksesohen me biletë, të vendosura brenda Aichi Commemorative Park të Expo 2005, ku mund të arrihet me tren direkt nga Nagoya. Aty është pylli Dondoko, i cili paraqet gjithçka që ka të bëjë me My Neighbor Totoro; Hill Of Youth, e frymëzuar nga The Cat Returns/Whisper Of The Heart dhe Grand Warehouse, një zonë e madhe dykatëshe me foto nga filmat e mëparshëm (përfshirë No-Face nga Spirited Away, shumë i pëlqyer nga publiku), zona tematike për lojëra (ku edhe të rriturit mund të futen në Catbus prej pelushi), dhe një kinema me 170 vende, e cila shfaq filma me metrazh të shkurtër nga Ghibli. Filmi që pamë, me fëmijë parashkollorë aventurierë dhe një balenë të gëzuar, ishte një moment kryesor i vizitës sonë, duke treguar se sa larg mund të shkojë vizioni i regjisorit e bashkëthemeluesit të Studio Ghibli, Hayao Miyazaki, dhe gjithashtu të ofron një qetësi të nevojshme nga kaosi i argëtimit.

Studio Ghibli Theme Park
Studio Ghibli, Getty

Një dëshmi e fuqisë së Ghibli është fakti që Grand Warehouse është ende e vetmja zonë e aksesueshme për vizitorët e huaj. Duke patur parasysh që shitjet e biletave jashtë shtetit do të jenë gradualisht të disponueshme dhe duke qenë se të dyja zonat shtesë, Valley Of The Witches (bazuar në Howl’s Moving Castle dhe Kiki’s Delivery Service) dhe Mononoke Village (për nder të Princeshës Mononoke), janë ende në ndërtim e sipër, ia vlen të presësh për të parë nëse parku do të kthehet vërtet në një atraksion që duhet vizituar.

Nëse po planifikoni një udhëtim në Japoni dhe kërkoni një alternativë origjinale, vizitoni fabrikën Cream Puff të Shirohige në Tokio, e cila bën ëmbëlsira të sponsorizuara nga Ghibli. Por mos u shqetësoni: kur të vizitoni Ghibli Park, Totoro do të jetë ende aty, gati për t’ju shërbyer një koktej të këndshëm, ashtu siç do të donte Miyazaki.

Laura Studarus është gazetare udhëtimesh që jeton në Los Anxhelos, e cila ka shkruar artikuj për “BBC”, “Thrillist”, “Vice” dhe “Marie Claire”

Read More

SUBSCRIBE TO SERVICE95 NEWSLETTERS

Subscribe