Service95 Logo
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”
Issue #081 “Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”

All products featured are independently chosen by the Service95 team. When you purchase something through our shopping links, we may earn an affiliate commission.

Portrait of makeup artist and founder of VioletteFR Violette Serrat Violette Serrat

“Bukuria e vajzës franceze ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”

Violette Serrat, e lindur në Francë, është drejtoreshë kreative e grimit për Guerlain, themeluese e markës së bukurisë Violette_FR dhe një nga grimieret më të njohura të industrisë tregon për Service95 pse ‘bukuria e vajzës franceze’ nuk është vetëm për francezët.

“M’u desh shumë kohë për të kuptuar se ç’donin të thoni njerëzit me bukuri franceze, sepse kur je në brendësi [si francez], është e vështirë të hedhësh një hap pas. Zhvendosja në Shtetet e Bashkuara më mundësoi të jem dëshmitare e pikëpamjes së kulturave të tjera për bukurinë dhe të kuptoja tonën pak më mirë.

“Francezët kanë një estetikë shumë specifike, por që është e lidhur ngushtë me filozofinë tonë të jetës. Kjo filozofi e jetës është ajo çka është më e fortë rreth kulturës sonë dhe është gjëja që ndikon në gjithçka. Ajo ka të bëjë me të qenit shik, pa shqetësime dhe e lumtur me vetveten”. Kjo është gjithashtu një përmbledhje e bukurisë franceze. Megjithatë, si artiste grimi e cila punon në të gjithë globin, ishte e rëndësishme për mua që t’i bëja të gjithë, pavarësisht origjinës dhe racës, të ndiheshin se mund të ishin pjesë e saj. Të përjashtosh dikë është boshe e elitiste dhe kjo nuk është pjesë e të bukurës. Kur isha duke themeluar Violette_FR, mendova për vetëbesimin, lumturinë e lirinë dhe kjo u bë diçka në të cilën doja që të gjithë të qaseshin nëpërmjet bukurisë. Doja të ndihmoja njerëzit të ndryshonin marrëdhënien e tyre me bukurinë dhe ta shkëmbenin atë me diçka më të shëndetshme.

Violette_FR campaign imagery
Violette FR

“Që fëmijë, mendoja se përdorimi i buzëkuqit ishte një simbol feminiteti. Asnjëherë nuk e pashë pudrën, rimelin ose çdo produkt tjetër si një simbol të ‘do t’i përdorësh ato kur të jesh grua’. Por fantazoja me të vërtetë për buzëkuqin, sepse e kuqja bie shumë në sy në Francë dhe nuk vë re asnjë produkt tjetër grimi. Mbaj mend që vura re një grua në supermarket. Ajo kishte veshur rroba të rehatshme dhe kishte përdorur buzëkuq. Dhe mund ta dalloje se buzëkuqi nuk ishte aty për të joshur ndokënd, por thjesht ta bënte atë të ndihej mirë.

Portrait of make up artist and founder of VioletteFR Violette Serrat
Violette Serrat

“Gjithashtu kujtoj që si fëmijë isha me gjyshen time e cila jetonte në një fshat në Francë. Çdo mëngjes ajo bënte makijazhin dhe rregullonte flokët dhe unë që e pyesja, ‘Nëna, pse po bëhesh gati ashtu? Ti nuk takon njeri gjithë ditën, pse e bën? Ajo më përgjigjej, ‘E bëj për veten time. Më bën të ndihem mirë’.

Dhe kështu kthehemi te filozofia. Në kulturën time, të qenit e lumtur është kryesorja. Për të qenë të tillë, ne duhet të dashurojmë vetveten. Dhe nëse je pak shpërfillëse kjo të ndihmon. Duhet të mendosh se ‘Kjo është se si dukem dhe nëse nuk të pëlqen, mund të largohesh’. Ne zotërojmë mënyrën se si dukemi dhe duhet të jemi krenarë për të. Asgjë nuk është më e dobishme në të dashuruarit e vetes sesa të jesh rehat me të. Por kjo nuk është një filozofi që duhet të jetë e kufizuar vetëm për gratë franceze. Është për të gjithë”.

Read More

SUBSCRIBE TO SERVICE95 NEWSLETTERS

Subscribe