Service95 Logo
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase
Issue #014 Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase

All products featured are independently chosen by the Service95 team. When you purchase something through our shopping links, we may earn an affiliate commission.

Portrait of model wearing Limnia jewellery © Emman Montalvan

Brendi i bizhuterive me përgjegjësi shoqërore që mban gjallë mjeshtërinë artizanale filipinase

Në Filipine, prodhimi i bizhuterive është një zanat i trashëguar brez pas brezi. Por ndërsa kostot për arin dhe diamantet vazhdojnë të rriten, zejtarët ballafaqohen me konkurrencën e çmimeve dhe kërkesën në rënie për mallrat e prodhuara në vend. Artizanët filipinas po i nxisin tani fëmijët e tyre që ta braktisin karrierën e prodhimit të bizhuterive dhe të merren me punë të tjera, pasi nuk kanë shumë besim se kjo industri do t’u sigurojë të ardhura.
Me rrezikun që i kanoset zejtarisë filipinase, Limnia po e promovon punën e këtyre argjendarëve anembanë botës dhe po u rikthen atyre besimin në të ardhmen e zanatit që kanë. “Besoj se filipinasit janë tejet të talentuar dhe kjo vërehet edhe më tepër kur largoheni”, thotë themeluesja Annette Lasala Spillane, e lindur dhe e rritur në Filipine, por që tani jeton në Nju Jork. Ajo bashkëpunon me TSKI, një organizatë jofitimprurëse filipinase që ka si synim zhdukjen e varfërisë nëpërmjet sipërmarrjes, për të ndihmuar artizanët teksa derdhin, rregullojnë dhe lustrojnë bizhuteritë. Falë modularitetit dhe një ndjesie rinovimi, pjesët Limnia janë krijuar që të duken gjithnjë të reja. Duke i përshkruar bizhuteritë e saj si “të lakueshme”, Spillane thotë, “Ideja është që një bizhuteri në fakt nuk është kurrë thjesht një bizhuteri”. Secili dizajn i përshtatet kreativitetit të personit që e mban, duke marrë çfarëdo forme që dëshironi. Varëset shndërrohen në vathë; gjerdanët në byzylykë dhe vathët në unaza. Fleksibiliteti i bizhuterive nxjerr në pah konceptin e rinovimit – i jep mundësi përdoruesit që bizhuteritë e tij t’i duken përsëri si të reja.
Aftësia e pamasë transformuese e Limnia-s jo vetëm që i reziston evolucionit të stilit të përdoruesit, por pasqyron edhe ndryshimet e regjura nga artizanët në Filipine. “Është një pjesë e artit në veshje; një zhvillim personal i juaji dhe një shprehje e njerëzve që e mundësuan atë”, tregon me entuziazëm Spillane. Juli Suazo është gazetare e pavarur që shkruan rreth stilit të jetesës për rrjetin e lajmeve “CNN” dhe faqen e internetit “Eater” dhe jeton midis Manilas dhe Londrës.

Read More

SUBSCRIBE TO SERVICE95 NEWSLETTERS

Subscribe