Service95 Logo
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë
Issue #011 Aktivistet që më frymëzojnë

All products featured are independently chosen by the Service95 team. When you purchase something through our shopping links, we may earn an affiliate commission.

Portrait of Dua Lipa and human rights activist Nadia Murad

Aktivistet që më frymëzojnë

Këtë javë dua t’ju prezantoj me aktivisten e të drejtave të njeriut, Nadia Murad. Në vitin 2014, kur Nadia ishte 21 vjeçe, ISIS rrethoi fshatin e saj në Irakun e Veriut, gjë që ia ndryshoi jetën përgjithmonë. 
 
Historia e fuqishme e Nadias (të cilën mund ta dëgjoni nesër në podkastin tim Dua Lipa: At Your Service) nuk është një histori e bukur. Ajo ka përjetuar mizorinë dhe degradimin njerëzor më të egër që mund të imagjinohet, por ajo nuk e konsideron veten viktimë. Ajo jo vetëm që ka mbijetuar, por është shndërruar në një kampione botërore e të mbijetuarve të dhunës seksuale; madje gjatë këtij rrugëtimi ka fituar edhe çmimin “Nobel për Paqen”. 
 
Përveç Nadias edhe gratë e tjera, për të cilat do të lexoni në këtë numër, janë të veçanta në shumë mënyra të ndryshme. Flasim për Lavinya Stennett, themeluesen e “The Black Curriculum“, e cila mori përsipër të ndryshonte sistemin arsimor britanik kur ishte vetëm 23 vjeçe; Daria Kaleniuk, një aktiviste guximtare kundër korrupsionit nga Ukraina e fortifikuar; dhe Iman Le Caire, një transgjinore nga Egjipti që me përvojën e saj të persekutimit ndihmon transgjinorët në mbarë botën të ndihen të sigurt.
 
Shpresoj që edhe ju, ashtu si unë, të frymëzoheni nga këto histori të fuqishme. 
 
Dua x 

 ABONOHUNI NË DUA LIPA: AT YOUR SERVICE

Read More

SUBSCRIBE TO SERVICE95 NEWSLETTERS

Subscribe