Service95 Logo
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri
Issue #070 “A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri

All products featured are independently chosen by the Service95 team. When you purchase something through our shopping links, we may earn an affiliate commission.

Curtis Sittenfeld book Romantic Comedy

“A nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”: Curtis Sittenfeld flet se sa shumë u argëtua me romanin e saj të ri

“E dija se këtë herë doja të shkruaja një libër dëfryes”, më thotë shkrimtarja Curtis Sittenfeld. Po flasim për romanin e saj të shtatë, Romantic Comedy, një romancë komike dhe inteligjente që të kujton When Harry Met Sally. Protagonistja e librit, e quajtur me vend Sally, është një shkrimtare komedish për një shfaqje të përnatshme skeçesh, qasja cinike e së cilës ndaj dashurisë vihet në provë kur një muzikant i famshëm fillon ta admirojë atë. Por meshkujt “hot” nuk dalin me femra “të zakonshme”, apo jo?

portrait of Curtis Sittenfeld
Curtis Sittenfeld © Ackerman + Gruber

“Shumicën e kohës gjatë izolimit e kalova duke parë Saturday Night Live”, shpjegon Sittenfeld. “Gjatë gjithë emisionit vura re këtë trend ku burra shumë të zakonshëm martoheshin ose dilnin në takime romantike me gra jashtëzakonisht të famshme e tërheqëse… Scarlett Johansson dhe Colin Jost, Emma Stone dhe David McCary, Kim Kardashian dhe Pete Davidson. Kështu që mendova me vete: “Dikush duhet të shkruajë një libër për një shkrimtare femër dhe një mashkull super tërheqës e të famshëm”. Në fillim mendova se do të ishte shumë e këndshme për mua… a nuk duhet të jetë të shkruarit diçka më e vështirë se kjo?”.

Book covers by author Curtis Sittenfeld

Është e qartë se romancieri best-seller, librat e të cilit vlerësohen shumë nga kritika, synonte diçka më të lehtë, për shembull, pa peshën e shoqatave të fuqishme politike. Romani i saj i fundit i vitit 2020 është Rodham, një ripërfytyrim kundërfaktual i jetës së Hillary Clinton nëse ajo nuk do të ishte martuar me Bill. Romani i saj i tretë, American Wife (2008) është një pseudorrëfim i jetës së Laura Bush, ndërsa The Nominee, i përfshirë në koleksionin e saj sublim të tregimeve të shkurtra të vitit 2018, You Think It, I’ll Say It, duket pothuajse si një prolog i shkrimit për Hillary.

Ajo i përshkruan këto gra si çmimi kryesor i Sittenfeld, domethënë njerëz ndërgjegjen e të cilëve ajo dëshiron ta eksplorojë gjatë gjithë viteve që duhen për të shkruar një roman. “Më duhet të ndiej një nivel të caktuar dhembshurie për një personazh. Nuk mund të shkruaja nga këndvështrimi i një personazhi që më duket i neveritshëm. Është si të drekosh me dikë që e urren. Pse do të donit ta bënit këtë?”, thotë ajo.

E pyes se si u ndie, duke qenë në rolin e shkrimtares së komedisë, Sally: a kishte presion për të shkruar në një mënyrë zbavitëse? Por humori i saj i mprehtë, teksa flasim, e bën pyetjen time disi të tepërt. Ajo iu afrua personazhit të Sally, si një kolege shkrimtare që shpjegon interludin epistolar në pjesën qendrore të romanit, nëpërmjet disa emaileve flirtuese të shkëmbyera gjatë periudhës së Covid (“Sally jep më të mirën e saj në faqe”, shpjegon Sittenfeld). Mund të ishin të çuditshme, por përkundrazi ato ishin origjinale dhe bindëse.

“Ka diçka magjepsëse, të parezistueshme dhe të përjetshme kur dy njerëz bien në dashuri”, thotë ajo për analizën inteligjente të romancës – se pse dhe si biem në dashuri dhe si na bën të ndihemi – që formon një lloj indi lidhor midis shumë romaneve të saj. “Është gjithmonë shumë interesante për mua. Është tokë pjellore për t’u eksploruar vazhdimisht”. Rezultati, siç do të thoshte vetë Sittenfeld, është “shumë i kënaqshëm”.
Romantic Comedy nga Curtis Sittenfeld është tani në shitje

Marie-Claire Chappet është gazetare e arteve dhe kulturës që jeton në Londër dhe redaktore kontribuese në “Harper’s Bazaar”

Read More

Subscribe